0 Oblíbené příspěvky
0 Mé příspěvky
+1

Fórum

  • Fórum
  • Ostatní nezařazené
Stanislav Červený
Stanislav Červený
Jazyk příspěvku:

Hvězdička, palec, odměna

08.11.2017 | aktualizováno 08.11.2017 19:32:20 3 204x
Dobrý den, chtěl jsem poděkovat všem, za odměnu a palec atd.
Ale chtěl jsem dát i svůj pohled na věc…

Stále mám na paměti, že portál je tak, nebo tak stroj na peníze, vždy je to zaslouženě pro strůjce, kteří chytře vymýšlí...
Vše je věcí psychologie.
Každá chyba, kritika, musí obsahovat i řešení.
Jako kolega na to pohlížím tak:


Hvězdičky

Představa… dotyčný je profík, mistr.
Psychologie: podstatou člověka je honit se, aby byl lepší než druzí…
Když sem dám x případů, co opravuji (ať jsou jakkoli obtížné), a dostanu x palců. Dostanu za určitých pravidel v poměru x hvězdiček. Ale, co vypovídá ta hvězdička? Jak poznám rozdíl mezi bublajícím diagnostickým bahnem a mistrem?

Řešení:
Pro odbornou reputaci se skládají zkoušky, píší testy. Pak by byla vidět vzájemná úroveň, v konkrétní oblasti. Jelikož vozidlo se skládá z mnoha celků, systémů, můžou se hvězdičky barevně odlišovat i dle systému.

Př.: jedna žlutá hvězdička - systém common rail, znalost systému, dvě žluté hvězdičky - systém common rail, znalost systému, praktické měření, zelená hvězdička ABS atd.


Palce

Představa… hezky napsáno, má pravdu, hodnotná informace
Psychologie: podstatou člověka je honit se, aby byl lepší než druzí…
Samozřejmě mám radost, že dostanu palec. Je to droga? Někomu se odpověď líbí, někomu odpověď pomůže.
V diagnostice se dobré vylučuje, aby zůstalo špatné. Učíme se z chyb, kam mě posune palec? Nikam? Ano i Ne. Vždy záleží jen na konkrétní odpovědi, nebo úrovni hodnotitele.
Co když napíšu blbosti? Vím, že už jsem je zde asi několikrát napsal a při hlubším učení to pak zjistil. Co se stalo? Nic?

Řešení:
Platím určitou částku, platí ji x kolegů. Přesto tu něco schází. Schází tu koordinátor. Ano, zaplatil bych i větší částku, když tu bude hlava mazaná, placená. Placená za správnost portálu, za odbornost, přístup rad atd. Většina rad u příspěvků (dobré i špatné), jsou jen výkřiky ze tmy, bez začátku a většinou i bez konce.
Žádné školení neudělá z běžného mechanika za den diagnostika, informací je prostě tolik…VŠ dívčí… kde, co, jak, proč.


Odměna

Představa… žadatel v opravě uspěl, rada mu pomohla
Psychologie: radost z pomoci druhému, podstata člověka je honit se, aby měl víc, víc než druzí, nejlépe bez energie.
Kdo by neměl radost dostat něco zdarma. Jen tu jaksi schází tlačítko vybrat odměnu. Jsou to jen další, jiné peníze pro portál? Proč to tu vůbec je? Je to málo? Jsem z toho rozpolcený. Odměnou je dobrý pocit z pomoci, odměna je vyřešená záhada…další zkušenost pro pomocníka. (někdy draze vykoupená) Co když žadatel neuspěl?

Řešení:
Odměnu mají dostávat placení koordinátoři portálu. Pro běžného uživatele bych ji zrušil…jako bych hrál automaty. Diagnostik má čas využít na vzdělání. Ne, aby o čas na vzdělání přišel. Vztáhnuli to na nováčka. Nemám slov. Odměna je spíš k pláči.

Dalo by se i říci, když neumíš, tak plať… proto tu nejsem.

Na vše zde uvedené, by se dalo nahlížet z různých úhlů... vážím si jiných názorů.

… jak to bude do budoucna s diagnostikou? Při projití příspěvků se začínalo zkusmo výměnou, měřilo se multimetrem, měří se osciloskopem, používá se diagnostika… sklouzává to k vymazávání adaptací, přehrávání dat, výměně jednotek… Bude to v budoucnu ještě složitější, že běžný mechanik si už neporadí, nebo to bude cíleně nerentabilní na opravu? Bude to tak náročné na vybavení a znalosti? Že to bude dělat jen pár diagnostiků, a to ještě jen na lepších vozech. Ostatní půjde rovnou do šrotu?

SČ.

Pro více informací je potřeba se zaregistrovat

Zaregistrovat se Už jste registrovaný?