0 Oblíbené příspěvky
0 Mé příspěvky
+0

Fórum

  • Fórum
  • Ostatní nezařazené
Stanislav Červený
Stanislav Červený
Jazyk příspěvku:

Repas vybíjí akumulátor

05.11.2017 | aktualizováno 06.11.2017 10:39:15 5 190x
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jestli někdo neví, co je přesně vadného v alternátoru, když uvidím tento záznam při vypnutém zapalování na B+? Při odpojení B+ to zmizí, při připojení zpět, to už v záznamu není. Pouze při opětovném připojení svorka nepatrně jiskří, bohužel 20A kleště to už nevezmou a bočník nemám. Chyba se objeví až po dalším startu a vypnutí motoru. Jinak při běžícím motoru není na záznamu vadného, ani dalšího repas alternátotu rozdíl.
Bohužel majitelka měla záruku na alternátor v servise, tak jsem to dál nezkoumal, ani jsem to dál neproměřoval.
Pouze jsem ji vyměnil svorku na akumulátoru, šla sundat volně rukou, kývala se na svorce... možná to byla příčina poškození repasu, servis namontoval odborně nový akumulátor. Když přijela po montáži prvního repasu, byl tam ještě starý... špinavý. To mě napadlo, přece ho musel po montáži alternátoru kontorlovat, dolít, nabít... byl úplně suchý!
(Když paní přijela,prý pro jistotu na kontrolu druhého repasu, povídá... pán přišel s multimetrem, prý to dobíjí... tak co chce, jiskření je prý statická elektřina a bla, bla, ukázala mu fotku z oscilo, že ji to po vypnutí motoru vybíjí, prý nato koukal jak..., nic neřekl a vyměnil ho za jiný. Ještě přitom utrh hadici přepadu paliva, za paní byla na silnici čára, snad až do Kolína. Tak si říkám, kam to ta paní jezdí? Tedy prý jezdila...

Pro více informací je potřeba se zaregistrovat

Zaregistrovat se Už jste registrovaný?