0 Oblíbené příspěvky
0 Mé příspěvky
+0

Fórum

  • Fórum
  • Ostatní nezařazené
Libor Fleischhans
Libor Fleischhans
Jazyk příspěvku:

Kdo mi dokáže opravit auto (Svitavsko)?

21.06.2017 | aktualizováno 23.06.2017 9:13:01 4 278x
Admin: Přeposílám jednu ze žádostí všem, kdo by se pána v dané oblasti ujali. Dle teplotních údajů z pokusu o regeneraci se jedná o nefunkční oxidační katalyzátor (teplota na oxikatu max. 381 °C, teplota před DPF pak jen 193 °C). Je potřeba provést kontrolu skutečných teplot, zda snímače nemají drift a kontrolu katu na konverzi. Story, co pán píše je tristní.. Děkuji, že ho někdo na Svitavsku vezme a promptně vyřídí. Zde je text:

Dobrý den!
Prosím o sdělení, kde podle Vašeho názoru a zkušeností najdu zkušeného technika nebo servis /Hyundai/, abych odstranil nefunkčnost regenerace DPF.
Bydlím ve Svitavách a zatím jsem se v okolí nesetkal s technikem, nebo servisem, který by používal diagnostiku DPF a dalších souvisejících částí pomocí přístrojů, jak popisujete ve svých videích.
Více méně je to všude stejné: zkusmo vyměnit některý díl!!

Pro zajímavost uvádím: Santa Fe r.v: 2008, 2188ccm, 114Kw, 4x4, vin: KMHSH81WP8U269878
Před dvěma měsíci byl vyměněn DPF a přehrán SW na originální nastavení z výroby. Později se potvrdilo, že SW nebyl nastaven podle mého požadavku. Profichip Brno.

Regenerace nešla spustit, hned na jejím začátku se ukončovala. Diagnostika psala plný DPF- 57 jednotek. Průběžně přibývá ojel v motoru.

Opětovné přeinstalování SW tentokrát X-tuning. Ca dva dny velice měkký plynový pedál, postupně se dostavilo zrychlení reakce na přidání plynu.
Regenerace nešla provést.

Následovala výměna snímače ref. tlaku DPF došlo ke změně při pokusu o vypálení-občas se podařilo zvednout teplotu DPF, ale nezahájila se regenerace a po ní opět opakovaně hlásí diagnostika plný DPF.

Teplota u VGA víceméně stejná, max .127°c – vyměněn, chybové hlášení o plném DPF vymazáno zadáním nového DPF.

Regenerace spuštěna jen do doby ca 2 min. a teploty na DPF ca 380°c, pak ukončena opět hláška o plném DPF.

Namontován DPF funkční z jiného vozidla, kde je průběh regenerace v pořádku. Výsledek stejný-regenerace neproběhne.

Tedy DPF by neměl být příčinou potíží.
Mám k dispozici foto dat ze čtecí jednotky.

Pokud platí, že řídící jednotka při některých závadách čidel nebo snímače DPF žije po čase vlastním životem, pomohla by opětovná instalace SW? Nebo nějaký restart jednotky?

Když jsem sháněl originální SW, bylo mi sděleno z dealerství Hyundai v Hradci Králové, že originální SW k mému vozidlu není k dispozici. Může to být proto, že vozidlo pochází z Itálie? Stejný typ vozidla s manuálním řazením v roce 2008 v ČR nebyl s DPF!

Předem Vám děkuji za případnou pomoc, nebo alespoň typ na odborně zdatné pracoviště.

S pozdravem Vrat. Hoch.

Pozn.: Ozývejte se prosím na administrátora webu FCD.eu, kdo by se mého případu na Svitavsku, nebo alespoň ne moc daleko od Svitav, ujal.

Pro více informací je potřeba se zaregistrovat

Zaregistrovat se Už jste registrovaný?